Usein kysyttyä

Mikä on Online-palvelu?

Aurum Contactorilla on käytössään Online-palvelu, jossa näet kaikki laskuusi kohdistuvat tiedot ja tapahtumat. Voit tehdä sivustolla itsenäisesti vaikkapa maksusuunnitelman tai hakea maksua varten tarvittavat maksutiedot, tilinumerot ja viitenumerot. Online-sivustolle kirjaudut laskussasi näkyvillä tunnuksilla. Sivustolta voit lähettää tarvittaessa myös sähköpostia asiakaspalveluumme.

Kannattaako tehdä maksusuunnitelma?

Kyllä. Ellet pysty maksamaan heti koko velkaasi kerralla pois kannattaa tehdä maksusuunnitelma. Maksusuunnitelman hinta sisällytetään maksusuunnitelmaasi, ts. erillistä laskua tästä ei tule.

Maksusuunnitelmien hinnat:
20,00 euroa, jos pääoma enintään 100 euroa tai enintään neljä maksuerää.
30,00 euroa, jos pääoma 101-1000 euroa tai enemmän kuin neljä maksuerää.
50,00 euroa, jos pääoma yli 1000 euroa tai enemmän kuin neljä maksuerää.

Jokainen suoritus, jonka maksat lyhentää luonnollisesti velkaasi, mutta tekemällä virallisen maksusuunnitelman saat sovittua hallittavissa olevan maksuaikataulun, koron kertyminen lakkaa, velkaan ei lisätä uusia perintäkuluja, vältyt perintäkirjeiltä ja -soitoilta. Kun noudatat maksusuunnitelmaa tiedät, että laskusta ei tule lisäseuraamuksia. Klikkaa sivun oikessa laidassa olevaa Online-palvelua ja tee maksusuunnitelma!

Milloin ja miten voin tehdä maksusuunnitelman?

Maksusuunnitelma on mahdollista tehdä, kun maksuvaatimus on postitettu. Valittavanasi olevat maksusuunnitelman vaihtoehdot näet listattuina Online-palvelussa "laskut" -sivulta. Ensimmäinen erä on maksusuunnitelman aktivointimaksu ja se tulee maksaa heti, jotta maksusuunnitelma tulee voimaan. Viitenumerona voit käyttää viimeisen laskun viitettä. Valitse haluamasi maksusuunnitelma klikkaamalla "Valitse palvelu". Maksusuunnitelmaan on valmiiksi sisällytetty palvelun hinta.

Maksusuunnitelmien hinnat:
20,00 euroa, jos pääoma enintään 100 euroa tai enintään neljä maksuerää.
30,00 euroa, jos pääoma 101-1000 euroa tai enemmän kuin neljä maksuerää.
50,00 euroa, jos pääoma yli 1000 euroa tai enemmän kuin neljä maksuerää.

Tein maksusuunnitelman, tuleeko siitä uusi lasku?

Kyllä. Maksusuunnitelmasta lähetetään sinulle aina paperilasku kotiisi. Samassa laskussa on kaikki maksuerät eriteltyinä omine viitenumeroineen ja eräpäivineen. Pidä siis maksusuunnitelma tallessa, kaikki maksuerät on tässä samassa maksusuunnitelmakirjeessä! Huomaathan, että ensimmäinen maksuerä on maksusuunnitelman aktivointimaksu ja se tulee maksaa heti, jotta maksusuunnitelma tulee voimaan. Voit käyttää maksamiseen edellisen laskun viitenumeroa. Huom! postitse tulevassa maksusuunnitelmassa on eri viite 1.maksuerälle, mutta maksusi kohdistuu oikein myös viimeisen laskun viitteellä. Tilinumeromme:
IBAN: FI49 8118 9710 0392 26
BIC: DABAFIHH

Ellet saa postissa maksusuunnitelmaa 3 arkipäivän sisällä maksusuunnitelman teosta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Maksusuunnitelman tarkat tiedot löytyvät jatkossa myös Online-palvelusta.

Voinko siirtää maksusuunnitelman eräpäivää?

Et voi. Kun teet maksusuunnitelman huomioi, että myös pystyt maksamaan jokaisen erän viimeistään eräpäivänä. Maksusuunnitelma raukeaa, kun maksu viivästyy ja sitä kautta perintää jatketaan ja kuluja kertyy lisää. Pidä siis kiinni tehdyistä sopimuksista, niin vältyt lisäkuluilta.

Voit luonnollisesti aina maksaa velkasi nopeammin kuin maksusuunnitelmassa on sovittu. Maksusuunnitelman ensimmäinen erä on aktivointimaksu ja se tulee maksaa heti, jotta maksusuunnitelma tulee voimaan.

Voinko maksusuunnitelman kuukausierää muuttaa?

Voit maksaa enemmän kuin maksusuunnitelmassa on sovittu, mutta suunnitelmassa oleva kuukausierä on aina vähintään maksettava. Jälkikäteen ei suunnitelmaa siis voi muuttaa.

Menevätkö luottotietoni jos noudatan maksusuunnitelmaa?

Maksusuunnitelman sopimisesta ei tule maksuhäiriömerkintää. Päinvastoin. Sopimalla maksusuunnitelmasta voit välttää perinnän jatkumisen ja käräjäoikeuden tuomiosta seuraavan maksuhäiriömerkinnän. Jos asia on ehditty siirtää haastehakemuksella oikeuden käsiteltäväksi, maksusuunnitelman tekeminen ei enää estä tuomiota ja siitä seuraavaa maksuhäiriömerkintää.

Sain perintäkirjeen, menevätkö luottotietoni heti?

Ei. Luottotiedot eivät mene heti perintäkirjeen saamisen jälkeen, mutta sinun on syytä suhtautua asiaan vakavasti eikä viivytellä asian kanssa. Selkeintä on maksaa velka pois mahdollisimman pian perintäkirjeen saamisen jälkeen tai mikäli velanmaksu ei onnistu, ota meihin välittömästi kirjeen saatuasi yhteyttä.

03 4552 544 (arkisin klo 9-17)

info@aurumcontactor.fi

Voit myös tehdä Online-palvelussa maksusuunnitelman, kun olet saanut maksuvaatimuksen.

Tärkeintä on reagoida heti perintäkirjeen saatuasi. Perintäprosessi etenee järjestelmällisesti mikäli et reagoi asiaan ja velkasi siirtyy oikeudellisen perinnän harkintaan, jonka myötä merkintä luottotietorekisteriinkin on täysin mahdollista. Reagoi siis heti ja ota yhteyttä tai tee maksusuunnitelma, jota noudatat.

Maksoin laskun eilen ja sain perintäkirjeen tänään. Pitääkö maksaa perintäkulut?

Kyllä. On melko yleistä, että lasku maksetaan eräpäivän jälkeen, mutta ennen perintäkirjettä. Kuluttajavirasto ohjeistaa perintäkuluista seuraavaa:
"Jos velkoja tai ammattimainen perijä on ehtinyt tehdä kulujen perusteena olevat perintätoimet ennen kuin kuluttaja maksaa laskun, hän saa periä perintäkuluja.

Kirjeperinnässä perintätoimet tehdään yleensä 1-2 päivää ennen perintäkirjeen lähettämistä. Pääsääntönä voidaan pitää, että jos kuluttaja on maksanut laskun vähintään 4 päivää ennen perintäkirjeen päiväystä, hänen ei tarvitse maksaa perintäkuluja."

Tarkasta Online-sivulta minkäverran maksamatonta velkaa sinulla on jäljellä. Jos perintäkuluja jää maksamatta jatkuu perintä kunnes kaikki kulut on maksettu.

Maksaisin, mutta minulla ei ole laskua tallessa.

Laskun tarkat tiedot löydät Online-sivustolta. Voit myös kysyä laskusi tarkat tiedot asiakaspalvelustamme:

03 4552 544 (arkisin klo 9-17)
info@aurumcontactor.fi

Tilinumeromme:
IBAN: FI49 8118 9710 0392 26
BIC: DABAFIHH

Välttyäksemme epäselvyyksiltä on aina syytä käyttää viimeksi tulleessa laskussa olevaa viitenumeroa.

Maksoin ilman viitenumeroa - mitä nyt?

Yleisesti ottaen ilman viitenumeroa tulleet maksut löytävät tiensä oikeaan maksamattomaan laskuun. Kannattaa kuitenkin ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme mikäli maksajan tilitiedoissa on eri nimi kuin avoimessa laskussa. Näin varmistat, että maksu kohdistuu viivytyksettä oikein.

Sain maksamattomasta velasta haasteen, mitä teen?

Mikäli lasku on perintäkirjeistä huolimatta maksamatta eikä siihen ole tehty ja noudatettu maksusuunnitelmaa, velka voidaan siirtää oikeudelliseen perintään. Tästä tulee käräjäoikeudesta sinulle tiedoksianto. Mikäli et reagoi haasteeseen 14 päivän kuluessa tiedoksiannosta, käräjäoikeus antaa yksipuolisen tuomion, josta seuraa maksuhäiriömerkintä luottotietoihisi. Tuomion perusteella velkaa voidaan jatkoperiä ulosotossa.
Kun saat haasteen, on silloin viimeisiä hetkiä maksaa koko velka pois. Tämä on ainoa keino estää maksuhäiriömerkinnän syntyminen. Velan kokonaissumman ja maksutiedot voit kysyä meiltä tai katsoa Online-sivulta.
Tärkeää on, että ilmoitat myös meille, että olet maksanut koko velkasi pois. Maksusuoritusta vastaan ilmoitamme haasteen peruuttamisesta käräjäoikeudelle, mutta älä viivyttele tässä asiassa enää yhtään, aikaa ei ole enää yhtään hukattavaksi.
Mikäli velkaa ei makseta kokonaisuudessaan pois, ei maksuhäiriömerkintää voida estää.

Osoite muuttuu, tarvitseeko siitä ilmoittaa?

Lain mukaan olet itse vastuussa osoitteenmuutoksen ilmoittamisesta velkojillesi. Voit ilmoittaa uuden osoitteesi info@aurumcontactor.fi

Olen eri mieltä laskusta

Jos olet velkojan kanssa eri mieltä laskun perintäkelpoisuudesta, sinun tulee tehdä välittömästi asiasta reklamaatio meille info@aurumcontactor.fi

Reklamaatio tulee tehdä kirjallisena, jotta kaikki olennaiset asiat tulevat tietoon.

Kannattaako minun ylipäätään maksaa velkaani?

Maksamatta jätetty velka ei katoa minnekään. Mitä nopeammin maksat koko velkasi pois tai teet maksusuunnitelman sitä paremmin nukut yösi ja ennenkaikkea vältyt ikäviltä lisäkuluilta. Mm. tuomionhakukulut lisäävät huomattavasti alkuperäisen laskun summaa ja tuomio tietää myös maksuhäiriömerkintää.